HESABIM

Sıvı Yağlar


Sıvı yağlar çoğu yemeği yaparken kullandığımız, mutfağımızın olmazsa olmaz ürünüdür. Zeytinyağı, Ayçiçek yağı, mısır yağı, fındık yağı gibi yağlar sıvı yağ çeşitlerindendir. Yemeğinizi yaparken hangi yağı tercih edeceğiniz size ve damak zevkinize göre değişiklik göstermektedir.

Sıvı Yağ Nasıl Seçilmelidir?


Yemek pişirmede kullanacağımız yağı seçerken çoğumuz fiyat odaklı alışveriş yapıyoruz. Fakat dikkat edilmesi gereken en önemli husus yağın ısıya dayanıklılığı ve ağızda bıraktığı lezzettir. Bazı yağ çeşitleri yüksek ısıda bile bozulmadan aynı tadı ve kaliteyi sunabilirken bazı yağlar yüksek ısıda lezzetini kaybeder ve yapısı bozulur. Bu yüzden yağı almadan önce ısı dayanıklılığına karşı da araştırma yapmak oldukça önemlidir. Eğer ki çok yüksek ısılarda yemek pişiriyorsanız yanma noktasına dikkat etmeniz gerekir. Yanma noktası yağın yanmaya ve duman çıkarmaya başladığı sıcaklıktır. Tercihiniz yüksek ısıda yemek pişirmekten yanaysa daha çok rafine yağları tercih etmelisiniz, kısık ateşte daha yavaş yemek pişirmekten yanaysanız da soğuk sıkım zeytinyağlarını tercih edebilirsiniz. Yudum Ayçiçek yağı, Vera Ayçiçek Yağı gibi markalardan tercih edebilirsiniz.


Zeytinyağı Nasıl Seçilmelidir?

Zeytinyağları da kendi içlerinde üretim yöntemlerine göre çeşitlere ayrılmaktadır. Soğuk sıkım, natürel, riviera, rafine gibi çeşitleri mevcuttur. Bunların içinde en doğal olan ve zeytinyağı özelliklerini koruyan natürel zeytinyağlarıdır. Dalından toplanan zeytinler maksimum 4 saat içerisinde preslenir ve satışa hazır hale getirilip şişelere doldurulur. En iyi kalitedeki en doğal zeytinyağı natürel sızma zeytinyağlarıdır. Diğer soğuk sıkım olarak tabir ettiğimiz zeytinyağları ise maksimum 27 derece ısıda işlem görür ve yağın faydalı özellikleri korunarak şişelenir. Rafine edilmiş zeytinyağları ise içeriğinde bulunan yüksek asit oranı ile direk tüketim için çok sağlıklı değildir. Çeşitli yöntemlerle yağın asit oranı düşürülebilir. Zeytinyağı seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktası kullanacağınız yer ve kullanım amacınızdır.


Ayçiçek Yağı Nasıl Kullanılır?


Ülkemizde en çok kullanılan yağlardan biri Ayçiçek yağıdır. Ayçiçeğin tohumları preslenerek elde edilir. Presleme yöntemine göre kızartmalarda, soğuk veya sıcak yemeklerde kullanabilirsiniz. Zeytinyağında olduğu gibi Ayçiçek yağının da rafine ve soğuk sıkım olarak çeşitleri bulunmaktadır. Rafine Ayçiçek yağının yanma noktası çok düşüktür bu yüzden kızartmaya ve yüksek harlı ateşe uygun değildir. Bu yağ daha çok salatalar veya soğuk mezeler için uygundur. Rafine Ayçiçek yağının yanma noktası çok fazla olduğu için kızartma ve yüksek ateşe dayanıklıdır. Kızartmalarınızda rafine Ayçiçek yağını tercih edebilirsiniz.


Sıvı Yağ Fiyatları


Sıvı yağ fiyatlarını belirleyen yağın çeşidi, içeriği ve kullanılan presleme tekniğidir. Burada zeytinin çeşidi, kullanılan malzemeler, zeytinin yetiştirildiği yer ve toprak koşulları, hasat yöntemi, zeytinin olgunluğu yağın tadını ve kalitesini belirler. Soğuk sıkım yağlar, presleme tekniği dolayısı ile diğer yağlara oranla daha pahalıdır. Bu yöntemde bitki tohumlarındaki yağları en doğal ve zararsız şekilde çıkardığı ve vitaminler korunduğu için en sağlıklı yağ çeşidi olarak tercih edilmektedir. Zengin besin içeriği ve zeytinin lezzetini en güzel şekilde yansıtan aroması ile en çok kullanılan yağlar arasındadır.


Danger Icon

Sepetinizde seçtiğiniz ürün farklı ürünlerle bir arada bulunamaz.

adet ürün eklediniz
(Toplam ürün)
Ürünlerin Toplamı TL
Toplam TL
Sepeti Görüntüle
Sepeti Onayla Alışverişe devam et
STOK ALARMI

Ürün stoğa girdiğinde
mail adresinize haber vereceğiz.

kapat
Ürün Favorilerinize Eklendi

Ürün favoriler listenize eklendi, Favorilerim menüsünden görüntüleyebilirsiniz.