HESABIM

Makarna

için 36 ürün bulundu

Makarna


Makarna, her ne kadar öz vatanı İtalya olsa da Türk mutfağının da vazgeçilmez yemeklerindendir. İtalyanca macaroni sözcüğünden makarna olarak dilimize yerleşmiştir. 13’üncü yüzyıldan beri yeryüzünde bilinen makarna, farklı sosları ve pişirme teknikleriyle birçok farklı lezzeti olan bir besindir.


Sade makarna olarak durum buğdayı (su ya da durum buğdayının öğütülmesiyle elde edilen irmik) ve su karışımından üretilmektedir. Sade makarnanın içeriğinde; A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein içermektedir. İçeriğinde yağ yoktur. Makarna, insan vücudu için yararlı olan kompleks bir karbonhidrattır. Sade makarna içine yumurta ve çeşitli sebzeler katılarak vitamin ve mineral yönünden daha zengin makarna çeşitleri ortaya çıkmıştır.


Makarna Çeşitleri


Makarna, ülkemizde de yediden yetmişe herkes tarafından sevilen bir gıdadır. Piyasada farklı şekil ve lezzetlerde birçok makarna çeşidi bulabilirsiniz. Hazırlayacağınız soslu makarna çeşitleriyle sofralarınızda zengin bir menü elde edebilirsiniz.


Çubuk, fiyonk, kalem, burgu, boncuk, spagetti, midye, kelebek, yüksük, deniz kabuğu, kuskus, mantı, bukle, uzun ince, ince kesme, dirsek, fırın makarna, lazanya makarna, fettuccine makarna, kalın kesme makarna, castellane makarna gibi geniş bir ürün çeşitliliği vardır. Bu makarnalar hazırlandıkları şekil itibariyle sınıflandırılmaktadır.


Ayrıca, makarna şekilleri gibi içine konulan farklı katkı maddeleri ile oluşan birçok makarna çeşidi de vardır. Sebzeli makarna, tam buğday makarna çeşitleri, peynir dolgulu makarna, kepekli makarna, pesto soslu makarna ve napolitan soslu makarna gibi hazır makarna çeşitleri bulabilirsiniz. Ayrıca spagetti makarnanın da kendi içinde klasik spagetti, glütensiz spagetti, uzun spagetti, fettucine spagetti gibi çeşitleri vardır.


Makarna kendi içinde bir dünya barındıran besin kaynağıdır. Farklı pişirme teknikleri ve makarnanın yanında hazırlayabileceğiniz birçok farklı makarna sosu tarifi vardır. Kendi suyunda makarna pişirme, klasik makarna haşlama, demleme makarna ve fırında makarna pişirme makarna için uygulayabileceğiniz pişirme teknikleridir. Damak tadınıza uygun olarak onlarca pişirme şekli ve soslarla doyurucu bir öğün çıkarmak mümkündür.


Makarna sosu olaraksa; domatesli makarna sosu, salçalı makarna sosu, kekikli makarna sosu, peynirli sos, napoliten sos, pesto sos, kremalı makarna sosu, kaşarlı domatesli / salçalı makarna sosu, bolonez sos en çok tercih edilen makarna soslarıdır.

Danger Icon

Sepetinizde seçtiğiniz ürün farklı ürünlerle bir arada bulunamaz.

adet ürün eklediniz
(Toplam ürün)
Ürünlerin Toplamı TL
Toplam TL
Sepeti Görüntüle
Sepeti Onayla Alışverişe devam et
STOK ALARMI

Ürün stoğa girdiğinde
mail adresinize haber vereceğiz.

kapat
Ürün Favorilerinize Eklendi

Ürün favoriler listenize eklendi, Favorilerim menüsünden görüntüleyebilirsiniz.

Danger Icon

Sepetinizde seçtiğiniz ürün farklı ürünlerle bir arada bulunamaz.